Çudia në Japoni: Gratë mund të shikojnë por jo të flasin në mbledhjen e partisë

Partia Liberale Demokratike në Japoni, propozoi që të lejohen pesë deputete femra të vëzhgojnë mbledhjet e bordit të saj, ku të gjithë pjesëmarrësit janë meshkuj.

Gratë do të lejoheshin të uleshin si vëzhguese në mbledhjet e bordit vendimmarrës, por nuk do të lejohen të flasin. Ata mund të paraqisnin mendimet e tyre në zyrën e sekretarisë më pas, shkruan BBC.

Toshihiro Nikai, sekretari i përgjithshëm 82-vjeçar i Partisë Liberal Demokrate (LDP), tha në një konferencë shtypi të martën për planin për të sjellë një perspektivë femërore në mbledhjet e bordit e përbërë nga meshkujt.

Ai tha se ishte i vetëdijshëm për kritikat ndaj dominimit mashkullor të bordit të zgjedhur të partisë dhe ishte e rëndësishme që gratë anëtare të partisë “të shikonin” procesin e vendimmarrjes.

“Është e rëndësishme të kuptohet plotësisht se çfarë lloj diskutimesh po ndodhin. Shikoni, është ajo për të cilën bëhet fjalë.”, tha ai.