BE, 90 milion euro Shqipërisë për të përballuar pasojat e pandemisë

Postimi i plotë në Facebookun e BE në Shqipëri:
Lajm i shkëlqyer! Komisioni Evropian disbursoi sot 90 milion eurot e para të ndihmës makro-financiare për Shqipërinë për të ndihmuar rimëkëmbjen sociale dhe ekonomike të vendit.
“COVID19 nuk njeh kufij: BE qëndron në krah të Shqipërisë dhe qytetarëve të saj në këto kohë të vështira. Ky disbursim i parë prej 90 milion eurosh do të kontribuojë në zbutjen e pasojave të rënda negative socio-ekonomike të pandemisë, duke mbështetur kategoritë e prekshme në Shqipëri. Një disbursim i dytë i prej 90 milion eurosh të tjera do të pasojë më vonë këtë vit, me përmbushjen e kushteve të politikave. Ky program është një demonstrim tjetër i fortë dhe konkret i solidaritetit të BE-së me Shqipërinë dhe qytetarët shqiptarë në një kohë krize të paprecedentë,” Ambasadori i BE-së Luigi Soreca