Balla: Nuk kemi ne asnjë lloj interesi për të marrë institucionin e presidentit

Taulant Bala: “Nuk kemi ne asnjë lloj interesi për të marrë institucionin e presidentit. Ne duam që Shqipëria të ketë mbi palët dhe të punojë me të gjitha forcat politike në dobi të interesit kombëtar. Ne nuk duam një president që të jetë ditën president dhe natën kryetar i shtabit elektoral të një partie politike. Mendoj që në 2021 Shqipëria meriton një hetim të plotë të sjelljes së presidentit si kryetar ri shtetit para dhe gjatë fushatës zgjedhore, duke nxjerrë në pah të gjitha problematikat që bien ndesh me kushtetutën. Natyrshmen që përsëri Kuvendi do të shprehet me votë dhe Gjykata Kushtetuese nëse vendimi është kushtetues dhe ligjor ose jo. Ne të gjithë biem dakord që president duhet hetuar.

Që Kuvendi ti japi kohën komisionit hetimor për të identifikuar shkeljet. Mund të them me bindje që thirrjet për dhunë të presidentit ishin shkaku që cuan në veprime tërësisht kriminale nga një pjesë e opozitës. Jam dëshmitar në Elbasan i sjelljes kriminale të PD që krijoi grupe të armatosura që cuan në vrasjen e një qytetari autokton në Elbasan. Për mua personalisht, vrasja e 25 prillit ka një detyrim për tu zbardhur deri në detaj. Jo vetëm tek atentatori, por tek urdhëruesit i atij akti të rëndë kriminal. I cili jo vetëm trazoi zemrat e qytetarëve por ndikoi në një proces të lirë dhe demokratik