Ambasadori i OSBE-së: Thirrje për pjesmarrje në zgjedhje

I ftuar ne një intervistë për news 24 Ambasadori I OSBE-së ka bërë thirrje për pjesmarrje në zgjedhje.

Sipas ambasadorit shqiptarët janë zot të vendit të tyre, dhe duhet të ushtrojnë të drejtën e tyre për të votuar, me qëllim që të ndryshojnë atë cka ata duan të ndryshojnë.

Ambasadori përmendi se meqënëse kemi të bejmë me një situatë të pazakontë njerëzit duhet të përgatiten për dicka të tille duke pasur parasysh pandemine dhe mënyrën e veprimit që ajo dikton.

Duke mos lënë pa përmendur edhe manipulimin e zgjedhjeve, ai tha se ne jemi këtu për mbikqyrjen e zgjedhjeve, por theksoi gjithashtu se vetëm ndëshkimi i ligjit dhe mbikëqyrja nuk mjaftojnë.

Një rëndësi të sipas tij ka edhe paanshshmëri e komisionerëve, të cilët nuk duhet të jenë të rreshtuar me asnjërin krah.