Alergjia e syve, si kurohet

Përgjithësisht simptomat e alergjive janw gendje që karakterizohen me rritjen e theksuar të ndjeshmërisë së organizmit ndaj disa alergjenëvealergjisë së syve janë të lehta për t’u kuruar. Ato zakonisht bëhen më mirë me trajtime të thjeshta që ju mund të bëni vetë, të tilla si: pastrimi i syve tuaj me SOLUCIONTretje, tretësirësolucion FIZIOLOGJIDegë e mjekësisë, që studion funksionet e organeve të trupitfiziologjik (ujë i kripur) dhe vendosjen e paketave dhe fashave me ujë të ftohtë në sytë tuaj. Megjithatë, ndonjëherë simptomat mund të jenë jashtëzakonisht të rënda dhe kërkojnë që ju të kontaktoni mjekun tuaj ose otalmologun për trajtime mjekësore.

Këshillat e vetëkujdesjes për alergjinë e syve

Mundohuni që të identifikoni shkakun e alergjisë dhe ta largoni atë kur është e mundur. Këtu janë disa këshilla:

Hiqni tapetin në dhomën tuaj të gjumit;

Mbështillni jastëkët dhe dyshekët me materiale të cilat nuk janë alergjike, nëse është e mundur;

Gjithmonë lani shtratin me ujë të nxehtë (më shumë se 55° C);

Mos lejoni macet në shtëpi.

Megjithatë, shmangia e shkaktimit të ALERGJIGjendje që karakterizohet me rritjen e theksuar të ndjeshmërisë së organizmit ndaj disa alergjenëvealergjisë nuk është e lehtë për të gjithë. Nëse ju nuk mund të shmangni disa shkaktarë, ilaçet orale të antihistaminikëve mund t’ju ndihmojnë, ose ato të drejtëpërdrejta (që aplikohen direkt në sy), ilaçe të tilla si:

Levocabastine (marka Livostin);

Antihistaminat (antolozine) së bashku me një ilaç që ngushton enët e GJAKUInd lidhor me ngjyrë të kuqe, i cili qarkullon në një sistem të mbyllur enësh.Përbëhet nga plazma, eritrocitet, leukocitet, trombocitet.Transporton në inde lëndët ushqyese që merr nga zorrët dhe oksigjenin nga mushkëritë, si dhe merr produktet e metabolizmit prej indevegjakut (NAPHAZOLINEMedikament dekongjestiv nazal i grupit të simpatomimetikëve. Përdoret për zvogëlimin e edemës dhe kongjestionin e mukozës së hundësnaphazoline, phenylephrine);

Sodium cromoglicate (4%);

Ilaçe anti-inflamatore josteroidale (IJSAI:&NSAID-Nonsteroidal anti-inflammatory drug) që pikohet në sy; dhe

Steroidet (HYDROCORTISONEMedikament kortikosteroid.Indikohet në insuficiencë adrenokortikale, gjendje shoku, reaksione hipersensitive, astmë, sëmundje inflamatore të zorrës, sëmundje reumatike, sëmundje të lëkurëshydrocortisone, deksamethason, PREDNISOLONEMedikament kortikosteroid.Përdoret në çrregullime të ndryshme inflamatore dhe alergjike, sëmundje inflamatore të zorrëve, edemë cerebrale të shoqëruar me sëmundje malinje, në astmë, imunosupresion, sëmundje reumatike, sëmundje të veshit dhe syritprednisolone).

Disa nga këto ilaçe, të tilla si: pikat në sy përmbajnë VASOKONSTRIKTORËMedikamente të cilat shkaktojnë ngushtimin e lumenit të enëve të gjakutvasokonstriktorë apo kortizon dhe nuk duhet të përdoren për një afat të gjatë, pa mbikëqyrjen e një OKULISTMjek i specializuar për sëmundjet e syritokulisti.

KONJUKTIVITI ALERGJIKReaksion alergjik i konjuktivave të syrit në ekspozim ndaj materialeve alergjike si poleni apo pluhura të ndryshëm.Karakterizohet me skuqje të syve, zmadhim dhe dilatim të enëve të sklerës së syrit, kruarje dhe djegie të syrit, lotim, kapakë të fryrë të syveKonjuktiviti alergjik i rëndë që nuk është ndihmuar nga trajtime të tjera, mund të përfitojë nga imunoterapia e ALERGJENSubstancë antigjenike, që shkakton alergjialergjenit specifik (desensitization) e cila është zakonisht efektive. Megjithatë, lehtësimi nga simptoma e syve do të marrë më shumë kohë që të ndodhë, në krahasim me lehtësimin e simptomave në hundë (nëse ju jeni duke e përjetuar këtë).<br>Efektet anësore të ilaçeve të alergjisë

Antihistaminikët

ANTIHISTAMINIKËMedikamente që përdoren për bllokimin e lirimit të histaminës nga indet si rezultat i reaksioneve të ndryshme alergjike.Përdoren për mjekimin e gjendjeve alergjike, shockut anafilaktik, gjithashtu përdoren edhe si antiemetikëAntihistaminikët e vjetra orale (brezi i parë) kanë një EFEKTRezultat i një veprimi, përfundim veprimiefekt qetësues.Brezi i dytë i antihistaminikëve (të rejat) nuk janë qetësuese, por të dyja llojet mund të kenë efekte anësore. Këto mund të përfshijnë:

Tharje të syve, hundës dhe gojës;

Shikim të paqartë; ose

Mbajtje të urinës nëse ju keni një gjëndër të zgjeruar të prostatës (PROSTATAOrgan gjenital mashkullor.Është organ muskulo-membranor.Shtrihet në vijën e mesit, nën fshikën urinare, përpara zorrës së drejtë dhe prapa simfizës pubike.Mbulon nga të gjitha anët fillimin e kanalit të uretrës.Gjithashtu kalojnë edhe kanalet ejakulatore, që hapen në uretrën prostatike. Ka formë gështenje, në të cilën dallojmë: bazën e prostatës dhe majën e prostatës. Gjithashtu dallojmë edhe faqen e përparme, faqen e prapme dhe faqen lateraleprostata).

Nëse ju keni GLAUKOMASëmundje e rëndë e syve, që karakterizohet nga ngritja e presionit brenda syrit duke bërë shtypje të retinës dhe nervit optik, shpesh shkakton edhe verbërim. Shoqërohet me dhimbje në sy, dhimbje në fytyrë, humbje të shikimit, skuqje të syrit, pupila të dilatuara, nauze dhe të vjellaglaukoma, ju nuk duhet të merrni ANTIHISTAMINIKËMedikamente që përdoren për bllokimin e lirimit të histaminës nga indet si rezultat i reaksioneve të ndryshme alergjike. Përdoren për mjekimin e gjendjeve alergjike, shockut anafilaktik, gjithashtu përdoren edhe si antiemetikëantihistaminikë, vetëm në raste kur okulisti e këshillon atë.

Të gjitha pikat e syve (me përjashtim të një doze të vetme pakete) përmbajnë konservues, që mund të shkaktojnë SENSIBILIZIMShtimi i ndjeshmërisë së trupit ndaj një substance të caktuarsensibilizim në disa njerëz.

Antihistaminikët e pikave në sy (të cilat duhet të përdoren 2 herë në ditë) kanë efekte shumë ta pakta anësore (përveç atyre që mund të ndodhin nga konservuesit dhe nëse ju jeni të ndjeshëm ndaj kësaj), por ato nuk do të përdoren për më shumë se 8 javë pa këshillat mjekësore.<br><h3><i>Ilaçe të tjera

Vasokonstriktorët shkaktojnë ngushtimin e enëve të gjakut.Ilaçet e syve nuk kanë shumë efekte anësore, ndryshe nga ilaçet VASOKONSTRIKTORËMedikamente të cilat shkaktojnë ngushtimin e lumenit të enëve të gjakutvasokonstriktorë që janë përdorur për simptomat NAZALI hundës, hundor, që i takon hundësnazale. Gjithsesi, të dyja llojet mund të shkaktojnë “tërheqjen” e efekteve, duke inkurajuar përdorimin e tepruar ndërkohë që sytë bëhen përsëri të kuq dhe efektet largohen.

Pikat e syve Sodium cromoglicate – rrallë shkaktojnë efekte anësore, por ju duhet të flisni me doktorin tuaj rreth përdorimit të saj sepse ato vijnë me efekte të ndryshme. Cromoglicate mundet që rastësisht të ketë efekte brenda 2 ditëve apo më shumë, por zakonisht ajo merr më shumë se kjo për shërim (nganjëherë deri në 2 muaj), për shkak të mënyrës sesi vepron në sy.

Pikat e syve steroid – janë efektive në lehtësimin e shpejtë të simptomave, por mund të jenë të shoqëruara me formimin e KATARAKTSëmundje e syrit, e cila karakterizohet me mjegullim të lensit (nga akumulimi i ujit ose nga denatyrimi i proteinave) të syrit, që ndalon ose pengon të parit. Shkaktarët mund të jenë: kongjenitale, diabeti, dëmtime të kapsulës së lensit. Shoqërohet me dobësim të të parit, si dhe me pamje të dyfishtëkataraktit, glaukomës, infeksioneve bakteriale dhe virale të kornesë dhe KONJUKTIVËCipë e hollë, që vesh bulbin e syrit dhe kapakët e tij nga brendakonjuktivëSShkurtesë për signa (në recetë)s, nëse ato janë përdorur për një afat të gjatë. Ato duhet të përdoren vetëm për një periudhë shumë të shkurtër, vetëm nën mbikëqyrjen mjekësore dhe kurrë nëse keni ndonjë lloj infeksioni të HERPESInflamacion në lëkurë dhe mukoza, i shkaktuar nga herpes viruset.Karakterizohet me flluska të vogla.Zhvillohen tek personat që kanë pasur temperaturë të lartëherpes.

Nëse jeni duke marrë ndonjë mjekim aktual për sytë tuaj, gjithmonë mbajeni atë në frigorifer. Ju gjithashtu duhet të jeni të sigurt, që ta dispononi atë pasi ena është hapur për 4 javë, në mënyrë që ta mbroni atë kundër goditjeve të baktereve.