Zbulohen të dhënat e 533 milion përdoruesve të Facebook

Mark Zuckerberg është në mesin e përdoruesve të Facebook të cilëve u është zbuluar informacioni personal pas një shkelje të madhe të të dhënave.

Informacioni i Zuckerberg, duke përfshirë emrin e tij, vendndodhjen dhe informacionin e martesës, datën e lindjes dhe ID-në e përdoruesit të Facebook ishte midis të dhënave personale të vjedhura të botuara në një forum hakerash, shkruan The Sun.

Rrjedhja e zbuluar përfshin detajet dhe numrat e telefonit të mbi 533 milion përdoruesve të Facebook nga 106 vende, përfshirë informacionin e CEO të platformës.

Depoja e të dhënave, përfshin mbi 32 milion të dhëna për përdoruesit në SH.B.A., 11 milion për përdoruesit në MB dhe 6 milion për përdoruesit në Indi.

Si për numrat e telefonit, të dhënat gjithashtu përfshijnë ID të Facebook, emra të plotë, vendndodhje, ditëlindje dhe bios, madje edhe adresa emaili.