Valentino Rosi: Pse vazhdoj ende mbi motorr? Besoj, dua të provoj!

“Pse vazhdoj? Arsyetimi im është shumë i thjeshtë dhe më bën të çuditem që disa njerëz nuk e kuptojnë, mbase mënyra ime e të menduarit është e ndryshme. Më pëlqen si ndihem, ndjenja, adrenalina që më jep kur fitoj, kur ngjitem në podium ose thjesht kur bëj një garë të mirë.

Unë e di shumë mirë që në fund koha do të fitojë, fatkeqësisht kështu është për të gjithë, por unë përpiqem me të gjitha forcat e mia ta bëj sa më të vështirë për të, kaq. Kjo është arsyeja e vetme pse unë ende garoj. Sipas mendimit tim, ajo që humbet duke ndaluar së bëri atë që të pëlqen më shumë është më e madhe se ajo që fiton duke e lënë kur je në kulmin e karrierës.

Kurrë nuk e di nëse ka përfunduar vërtet: në vitin 2013, kur u ktheva tek Yamaha, të gjithë mendonin se nuk kishte ku të shkonte më keq. Por në fakt, nëse nuk do ta kishin vjedhur kampionatin botëror, në vitin 2015 do të kisha fituar një tjetër dhe do të ishte i dhjeti. Sidoqoftë, nuk dua të përfundoj në vendin e 12-të ose të 16-të: nëse do të doja të ndalesha si kryesues do të duhej ta kisha bërë disa vjet më parë. Por besoj, dua të provoj ”.Valentino Rossi për Gazzetta dello Sport