“Po i merr kontrabandë”/ Vaksinat fusin në sherr ish-ministrat e Shëndetësisë

Dy ish-ministrat e Shëndetësisë, Tritan Shehu dhe Gjergji Koja janë përplasur me njëri-tjetrin hjatë një debati televiziv.

Në emisionin “Open”, Shehu tha se Shqipëria nuk ka pse të pyesë për vaksina ruse apo kineze sepse po merr doza kontrabandë, referuar dozave fillestare që solli kryeministri Edi Rama në vendin tonë.

Ishte Shehu ai që tha fillimisht se Pfizer po heziton madje të fusë më vaksina në Shqipëri, për shkak të këtij rasti. Por, Koja ndërhyri dhe e kundërshtoi. Shehu e quajti Kojën zhurmues, ndërsa ky i fundit ia ktheu me fjalën ‘plak i rrjedhur’.

Pjesë nga biseda

Tritan Shehu: Ju po thoni a të marrë Shqipëria ruse apo kineze, këtu po vijnë kontrabandë.

Gjergji Koja: Ore pse gënjeni.

Tritan Shehu:Ky është krim.

Gjergji Koja: Ore është rregull i kontratës.

Tritan Shehu: Ja dhe i nxjerri këtu si zhurmues.

Gjergji Koja: Po gënjeni hapurazi dhe më duhet të kundërshtoj

Tritan Shehu: Nuk po gënjej, mos e ngarko veten me gjëra të tilla sepse është vepër e rëndë kriminale.

Gjergji Koja: Ore mos ofendo në radhë të parë.

Tritan Shehu: Është krim, kontrabandë.

Gjergji Koja: Dua të besoj se jeni professor e jo plak i rrjedhur.

Tritan Shehu: Çfarë po thua.

Gjergji Koja: Nuk del dot ti këtu të tregosh përrallë nga e kaluara.