Meksikë / Shembet mbikalimi hekurudhor i Mexico City , 20 të vdekur

Meksikë

Njëzet njerëz humbën jetën, përfshirë fëmijë, dhe 49 të tjerë u dërguan në spital kur një mbikalim hekurudhor u shemb në mes të rrugës në Mexico City të hënën në mbrëmje.

Përpjekjet e shpëtimit për të mbijetuarit e mundshëm u ndaluan menjëherë pas rrëzimit, thanë autoritetet, për shkak të rrezikut të mbikalimeve të shumta të metrosë me makinat që mund të përplaseshin në rrugë.

Sidoqoftë, Kryetarja e Bashkisë së Mexico City Claudia Sheinbaum tha se ndërhyrja u pezullua “sepse baza mbështetëse është shumë e dobët”. Një vinç shkoi në vend për të stabilizuar vagonët e trenave në mënyrë që ekipet e shpëtimit të mund të vazhdonin punën e tyre, tha ajo.