Përfitimet shëndetësore të të farës së lulediellit janë të mëdha. Të mjaftueshme për të merituar një vend në sirtarin tuaj të kuzhinës.
Sipas Dr Josh Axe, farat e lulediellit nuk kanë vetëm shumë proteina. Por janë të mbushura me vitamin E, me magnez dhe plot me yndyrna të shëndetshme.
Një lugë gjelle me fara luledielli përmban mesatarisht tre gram proteina. Ato ju ndihmojnë të ndiheni më me shumë energji gjatë ditës. Gjalpëi Kikirikut ka qenë prej kohësh kampioni mbretëror për tu ngrënë. Mund të konsumohet para-dhe pas palestrës ose aktiviteteve fizike sepse është i pasur me protein.
Por gjalpi i farave të lulediellit është tashmë ai që e ka zëvëndësuar më të drejtë. Vitamina E është një nga antioksidantët më të preferuar të trupit Sasia e vitaminës E te farave të lulediellit balancon nivelet e kolesterolit, rrit imunitetin dhe madje zvogëlon proçesin e plakjes.
Në rast se keni nevojë për tu bindur më shumë:vetëm një lugë gjelle me fara luledielli ka vetëm 93 kalori dhe siguron 24 % të nevojës ditore të vitaminës E.