“Ciao Milva” – Milva ndërron jetë në moshën 81 vjeç në Milano

Milva – një emër i njohur në botën e muzikës. Me interpretimin në nivel të lartë të këngëve të muzikës së lehtë, Milva u bë një yll edhe në Gjermani. Ndërsa tani pas një karriere të gjatë ajo u ndaj nga jeta.

Me këngën “Liria në gjuhën time” në vitin 1979 Milva i hyri përfundimisht në zemër publikut gjerman. Në atdheun e saj italian ajo ishte prej kohësh një yll. Atje në vitin 1961 ajo pati regjistruar pllakat e para të gramafonit (LP), pasi më parë kishte zënë vendin e tretë në festivalin e njohur të këngës në San Remo. Për këngëtaren e re e asokohe ende të panjohur pjesëmarrja në San Remo ishte një sukses i madh dhe fillimi i një karriere të shkëlqyer./DW/