Vuani nga diabeti, sëmundjet metabolike apo doni të dobësoheni? Atëherë ndiqni këto këshilla nga Viktora Naço, dietologe klinike.
- Duhet të konsumoni vakte të shpeshta por në proporcione të balancuara.
- Raporti i proteinave (mishi, peshk, veza, bulmeti, legumet) duhet të jetë i balancuar me drithërat integrale (oriz, makarona, kinoa, patate, grurë, bollgur kuskus etj), shkruan shëndeti online.
- Këshillohet përdorimi i frutave të thata në çdo vaktë , në vaktet kryesore, pra drekë dhe darkë të shtohen në sallata ( fara lini, luledielli, susami, bajame, arra, fara kerpi, kungulli, chia etj) ose të shtohen tek kosi, ose më të kombinuara me fruta për vaktin e mëngjesit ose dhe te mesvaktet.
- Dhe, mbani mend: mëngjesi duhet konsumuar me patjetër dhe distanca me drekën, darkën duhet të jetë 4-6 orë, ndërsa mesvaktet 2-3 orë!