Zbulohet skulptura e vjetër greke prej bronzi 2,500-vjeçare

Një skulpturë prej bronzi e një demi që besohet të jetë së paku 2,500-vjeçare është zbuluar pas një shiu të madh pran vendit antik të Olimpisë.

Shenjat e formimit të skulpturës tregojnë se se mund të ketë qenë një nga mijëra oferta për perëndinë greke Zeus, shkruan BBC.

“Zbulimi i sendit të vogël dhe të paprekur u bë nga arkeologët pranë një tempulli. Një arkeolog vuri re një nga brirët e demit që dilte nga balta pas një shiu,“-tha ministria e kulturës e Greqisë.

Artikulli u transferua menjëherë në një laborator për ekzaminim. Testimi fillestar ka treguar se skulptura e demit, e cili u gjet muajin e kaluar, daton nga periudha gjeometrike e artit greke.

Kafshë të tilla si dema dhe kuaj besohet se janë adhuruar gjatë asaj periudhe për shkak të rëndësisë së tyre për mbijetesën njerëzore.