Blerita Kaba, e cila ka lindur në Shqipëri dhe e rritur në Maqedoni, ka filluar të mësojë rreth kuzhinës kur ishte 12 vjeç, duke punuar në restorantet e familjes në Nju Jork, pas ardhjes në Amerikë, shkruan Tirana Today.
Që atëherë, 31-vjeçarja ka punuar në restorante në Arizona dhe Alaska përpara se të nisej në Uashington disa vjet më parë.
“Unë eksplodoj, nga pak nëpër kuzhinat e shumë vendeve. Ka disa vende që akoma nuk ua kam njohur kuzhinën. Qëllimi im është që në çdo restorant që shkoj të promovoj artikuj unikë, përgatitur nga kuzhinierë të ndryshëm”, raporton spokesman.com.
Kush ju frymëzoi të bëheni kuzhiniere?
Daja im. Ai ka qenë një kuzhinier për shumë vite dhe është personi i parë me të cilin kam punuar, kur isha vetëm 12 vjeç. Më ka mësuar aq shumë dhe më ka ndihmuar të bëhem kuzhinierja që jam sot.
Cilat janë pjata juaj e preferuar?
Cila ishte pjata e parë që u prezantoja keltëve, për këtë e kishit fjalën? Atëherë është spageti me qofte. Isha duke punuar në restorantin italian të xhaxhait tim dhe atje e kam mësuar të gatuaj këtë lloj ushqimi.
Ky ka qenë ushqimi që ua ofroja klientëve në fillimet e mia. Ua ofroja në atë kohë sepse ishte i vetmi që dija të gatuaja mirë. Por një klient nuk ma pëlqeu dhe ai nuk kishte ngrënë kurrë qofte. Unë u ndjeva e ofenduar. Unë natyrisht nuk e kundërshtova atë, por e pyeta nëse mund të gatuaja një pjatë tjetër, që i pëlqente atij.
Cila është pjata që nuk e keni bërë kurrë dhe dëshironi ta bëni?
Turducken! Teknika për të gatuar këtë pjatë është shumë e saktë, dhe kur ta gatuaj më shumë do ta shikoja si një sfidë.
Çfarë pjatë ose përbërës ju përfaqëson më mirë?
Sinqerisht, çdo gjellë shqiptare. Më çon në rrënjët e mia dhe në fëmijërinë time. TIRANA TODAY