Sa të sigurta janë ushqimet që blejmë në markete, dhe çfarë duhet të dinë konsumatorët në mënyrë që të evitojnë blerjen e produkteve të dëmshme për shëndetin?
Në lidhje me këtë çështje foli sot për “Good Morning Albanians” në Euroneës Albania fermerja Rigerta Loku.
Ajo tha se njerëzit duhet të shqetësohen për produktet që blejnë nëpër supermarkete, sidomos për produktet e bulmetit, pasi tashmë nuk po dinë më se çfarë po hanë. Femerja foli rreth ndikimit të qumshtit pluhur në produktet e bulmetit,
Ajo tha se në prodhimin e saj ajo nuk përdor kurrë qumësht pluhur, por me kalimin e viteve numri i bagëtive është ulur ndaj kjo e vështirëson më shumë punën dhe sasinë e prodhimit.
“Kjo është një temë që vazhdon prej vitesh me radhe. Fermerët e vegjël nuk janë përkrahur nga shteti. sot jemi në këtë numër të vogël krerësh bagëtish sepse mbështetja nuk ka qenë e vazhdueshme dhe kjo është e vërtetë. Por për këtë fakt duhet të shqetësoheni, aq sa shqetësohemi ne që punojmë në fshat në blegtori e bujqësi, duhet të shqetësoheni ju që shkoni në supermarket e nuk e dini se çfarë hani. Diferenca mes meje e jush është sepse ju nuk e dini çfarë e hani”, tha fermerja Rigerta Loku.