Dieta ushqimore është shumë e rëndësishme, kur bëhet fjalë për shmangien e sëmundjeve nga të cilat mund të prekemi çdo ditë.
Por, një nga sëmundjet, që po përhapet me shpejtësi, është kanceri.
Sipas studiuesve, konsumimi i tepërt i sheqerit artificial ushqen në mënyrë alarmante qelizat kancerogjene të trupit tuaj.
Kjo tezë u prezantua fillimisht nga nobelisti Otto Warburg, në 1920. Sipas tij, progresi i kancerit vinte si rezultat i ushqimit të trupit me sheqer.
Dihet se konsumimi i tepërt i tij e bën trupin rezistent ndaj insulinës.
Kur ndodh kjo, trupi, si pasojë e çrregullimeve të ndryshme, stimulon rritjen e qelizave kanceroze.
Kështu, sugjerohet shmangia e konsumimit të sheqerit artificial për të shmangur sëmundjen e kancerit dhe shpërndarjen e qelizave kanceroze. Ndërkohë, ushqimet me sheqer natyral, si frutat, e furnizojnë trupin me vlera ushqyese dhe vitamina.