Nuk janë të paktat rastet kur qytetarët helmohen nga ushqimet që serviren në restorante të ndryshme. Ndonëse këto ambiente kanë mjaft emër, ushqimi të lë për të dëshiruar. Abuzimet më të mëdha po ndodhin në lokalet e dasmave.
Shqetësimi ngrihet nga Zyra e Mbrojtjes së Konsumatorit, e cila i bën thirrje qytetarëve. të denoncojnë çdo rast.
Drejtori i ZMK, Hasan Stafa është shprehur se ushqimi i mbetur, në vend që të hidhet, i mbajnë për në ditët në vijim dhe i servirin:
“Mbetet ushqimi ditor aty. Në vend që të hidhet, vazhdojnë i mbajnë aty dhe të nesërmen apo të pasnesërmen, kur klientët shkojnë për të konsumuar diçka, ata e nxjerrin nga frigoriferi, e ngrohin dhe e servirin si të freskët.
Kemi raste të tilla në Fushë-Krujë, Lezhë, Vlorë, patëm rastin e Elbasanit”. (Burimi: Klan Plus)