Video/ Pamjet e shembjes së katër kullave 144 kate në vetëm 10 sekonda

Katër kulla, pjesë e kompleksit “Mina Plaza Towers” në Abu Dabi u shkatërruan për vetëm 10 sekonda me shpërthim të kontrolluar.

Për shembjen e kullave me 144 kate, u deshën 6000 kilogramë eksplozivë. Arsyeja kryesore e shembjes së kullave, është plani për ndërtimin e një destinacioni të ri turistik në zonën ku ishin të ndërtuara.

Gjatë momentit të shpërthimit, ishin të pranishëm policia, ekipevet e reagimit emergjent, të Autoritetit të Mbrojtjes Civile, dhe Qendrës së Menaxhimit të Emergjencave, Krizave dhe Fatkeqësive të Abu Dabit.

Në pamjet e mëposhtme do të shikoni momentin e shembjes sikur të ishin prej kartoni të kullave dhe krijimin e një reje të madhe pluhuri.