Tre ish-presidentët e SHBA dalin vullnetarë: Do e bëjmë vaksinën publikisht

Tre ish-presidentët e SHBA-ve, Barack Obama, George W. Bush dhe Bill Clinton kanë shprehur gatishmërinë që të bëjnë përpara kamerave vaksinën anti-covid, menjëherë pasi ajo të marrë aprovimin e Administratës amerikane për Ushqime e Barna.

Sipas tyre, me këtë fushatë ndërgjegjësimi do të japin një mesazh të fortë te populli amerikan dhe do të kthejnë besimin e tij për të bërë vaksinën anticovid.

Freddy Ford, kreu i stafit të Bush, deklaroi për CNN se presidenti i 43- kishte kontaktuar Dr. Anthony Fauci, drejtori i Institutit Kombëtar të Alergjisë dhe Sëmundjeve Infektive dhe eksperti kryesor i sëmundjeve infektive të vendit dhe Dr. koordinatori i përgjigjes për koronavirusin e Shtëpisë së Bardhë, për të ofruar kontributin e tij në promovimin e vaksinës.

Ndërsa sekretari i shtypit të Clintonit, tha për CNN ditën e mërkurën se ish-presidenti do të ishte i gatshëm të merrte vaksinën në një mjedis publik për ta promovuar atë.
“Presidenti Clinton patjetër do të marrë një vaksinë sa më shpejt që të jetë në dispozicion të tij, bazuar në përparësitë e përcaktuara nga zyrtarët e shëndetit publik. Dhe ai do ta bëjë atë në një mjedis publik nëse do të ndihmojë në nxitjen e të gjithë amerikanëve të bëjnë të njëjtën gjë”-tha Angel Urena .