Tensioni me Ukrainën/ Putin paralajmëron rivalët të mos kalojnë ‘vijën e kuqe’

Presidenti rus, Vladimir Putin ka kritikuar Perëndimin për ‘ngacmimin e Rusisë pa ndonjë arsye’ dhe paralajmëron kundër çdo vendi që kalon ‘vijat e tij të kuqe’ ndërsa dha të mërkurën fjalimin e tij vjetor për shtetin e unionit.

Putin paralajmëroi se Moska gjithmonë do t’i përgjigjet provokimit pasi ai u ankua për veprime të vazhdueshme të pabazuara dhe jomiqësore kundër Rusisë gjatë fjalimit para ligjbërësve në mes të përshkallëzimit të veprimeve ushtarake në kufirin me Ukrainën, shkruan Daily Mail.

‘Shpresoj që askush të mos mendojë të kalojë një vijë të kuqe me Rusinë. Dhe ne do të vendosim vetë se ku do të jetë. Përgjigja e Rusisë do të jetë simetrike, e shpejtë dhe e ashpër. Organizatorët e çdo provokimi që kërcënojnë interesat tona kryesore të sigurisë do të pendohen për veprimet e tyre më shumë sesa janë penduar për ndonjë gjë për një kohë të gjatë.”– tha ai.

Fjalimi vjen në një kohë të tensioneve të rritura brenda dhe jashtë vendit ndërsa 120,000 trupa të tij janë vendosur në kufirin me Ukrainën dhe protestat në 100 qytete po kryhen në mbështetje të Alexei Navalny për të përkuar me adresën.