Teknologjia në zgjedhjet e 25 prillit, KQZ letër 8 partive politike (Foto)

Kreu i Komiisonit Qendror të Zgjedhjeve, (KQZ), Ilirjan Celibashi u ka dërguar një letër partive politike lidhur me teknologjinë në zgjedhje.

Celibashi thekson se duhet të eksperimentohet me pajisje teknologjike për të mbuluar procedura të procesit zgjedhor.

Po ashtu, bëhet me dije se KQZ-ja do të angazhojë konsulencë të huaj dhe do të prokurohet sistemi i teknologjisë së informacionit përmes projekteve pilot.

Këto pajisje do të implementohen në jo më shumë se në 20% të zgjedhësve.