Shkrihen kampionatet europiane, lind ‘Beneleague’

Lamtumirë Eredivisie dhe Jupiler Pro League!

Hollanda dhe Belgjika do të bashkohen për të formuar BeNeLeague-n.

Kjo u bë e ditur nga federata belge e cila në një njoftim konfirmoi vendimin e marrë unanimisht nga klubet belge për t’u bashkuar me rivalët holandezë dhe për të krijuar një kompeticion të vetëm të madh.

“Qëllimi është të sigurojmë stabilitet ekonomik për klubet e rangut të mesëm e të ulët dhe të rrisim ambiciet e klubeve të mëdha.”

Për momentin mbetet vetëm një mundësi, ajo e shkrirjes në një dhe një propozim për një marrëveshje zyrtare do të paraqitet së shpejti.