Rregulla elementare për raportimin e vetëvrasjeve

Nga: Lutfi Dervishi

1-Mos boto foto ose shënime që mund të ketë lënë i ndjeri

2-Mos raporto identitetin

3-Mos raporto detaje specifike ose metodën që ka përdorur

4-Mos nxito t’i biesh shkurt, asnjëherë nuk ka vetëm një arsye

5-Mos e përdor për sensacion.

6-Mos fajëso!

Ja një shembull si mund të raportohet ngjarja pa dhënë detaje:

Pacienti i jep fund jetës

Një pacient 60 vjeçar që po kurohej në spital nga Covid 19, i ka dhënë fund jetës në orët e para të mëngjesit të sotëm në Tiranë.

Pacienti që vuante nga… , nuk kishte shfaqur shenja depresioni – sipas mjekëve.

Të njëjtën pohim bëjnë edhe dy pacientët e tjerë që kanë ndenjur në një dhomë me viktimën.

Hetimi prokurorisë do të përcaktojë shkaqet dhe rrethanat e ngjarjes fatale.

P. S Në rast se vijojmë me lajme sensacion, sërish do të kemi kopjim të metodës së vetëvrasjes.