Aktualitet

“Reforma Zgjedhore” Soreca përshëndet palët: Rikthim në stabilitetin politik


               Publikuar në : 15:37 - 14/01/20 M P

Ambasadori i BE-së në Tiranë, Luigi Soreca ka përshëndetur takimin dhe kompromisin e sotëm për reformën Zgjedhore. Sipas tij një reformë gjithëpërfshirëse, ku të gjitha palët do të kenë zërin e tyre është baza për rikthimin e stabilitetit politik në vend.

Reforma Zgjedhore do të hartohet duke marrë në konsideratë të gjitha rekomandimet e OSBE/ODIHR.

“Ne mirëpresim marrëveshjen e sotme ndër-partiake mbi rrugën përpara për një reformë gjithëpërfshirëse zgjedhore, në përputhje me rekomandimet e OSBE / ODIHR. Është një arritje e rëndësishme për rivendosjen e stabilitetit politik të Shqipërisë dhe në kontekstin e procesit të integrimit të # BE të Shqipërisë“, theksoi ambasadori i BE.

Sipas tij, politikanët shqiptarë po bëjnë një hap përpara dhe po punojnë për të mirën e shqiptarëve.

“Ne besojmë se të gjitha partitë do të vazhdojnë të punojnë së bashku për të përfunduar një reformë zgjedhore në kohë që do të miratohet nga Parlamenti, për të mirën e qytetarëve shqiptarë dhe të ardhmen e tyre evropiane” përfundon Soreca.


Kthehu
WhatsApp Denonco ne TT