Premtimi i Bashës: Do të bëjmë realitet statusin e gazetarit

Kryetari i Partisë Demokratike, Lulzim Basha gjatë një bashkëbisedimi me të rinj në qytetin e Kavajës, tha se pas 25 prillit, qeveria e re do të bëjë të mundur statusin e gazetarit.

Sipas tij, mundësimi i këtij statusi do të shmangë censurën dhe ushtrimin e pësonit ndaj tyre.

Basha u shpreh se do të mundësohet një kulturë të re, ku asnjë nuk do të mundet të dhunojë gazetarët, pasi në të kundërt do të përballet me sanksione të rënda.

Lulzim Basha: ”Partia Demokratike lindi si rezultat i fjalës së lirë, ne kemi një borxh të madh për të hartuar zërin e lirë. Ne kemi nisur punën dhe do të bëjmë të mundur statusin e gazetarit, ky status do i japë fund censurës për gazetarit. Do të mundësojmë përmes një kulture të re, asnjë nuk mund të dhunojë verbalisht gazetarët dhe gazetaret, ose përndryshe do të përballet me sanksione të rënda. Do të vendosim në mirëfunksionim televizionin shtetëror, i cili paguhet me taksat tuaja. Jo më kot gazetarët quhen pushteti i katërt dhe nga qeveria e kryeministri ardhshëm prisni dhe meritoni trajtimet që kanë gazetarët evropianë”.