Aktualitet

“Po thahemi për ujë”, Panariti ngre alarmin


               Publikuar në : 19:10 - 19/01/20 M S

Ish-ministri i Bujqësisë, Edmond Panariti, ka ngritur shqetësimin e mungesës së ujit në vendin tonë. Duke e demonstruar përmes shifrave, Panariti ngre problemin se Shqipëria futet në vendet me stres të lartë hidrik. Pra, ne po thahemi për ujë, pavarësisht se ndodhemi buzë tij dhe rreshtohemi krahas Egjiptit dhe Irakut të cilët janë treçerek shkretëtira.

Statusi

Pa Koment !
Ne Evropë, Shqipëria vjen pas Norvegjisë dhe Suedisë dhe ndodhet ne te njejtin nivel me Estonine dhe Irlandën per nga sasia e ujit në meter kub per frymë te popullsisë. Sipas Bankes Boterore ajo ofron 9200 meter kub ujë per cdo banor te saj. Thene me shkurt ne Evropë, Shqipëria renditet e treta per nga rezervat e rinovueshme të ujit ne dispozicion te popullit te saj. Nderkaq Serbia, ofron 1179 meter kub ujë per cdo banor të saj, pra 9 here me pak se ne. Por sipas Bankes Boterore, Serbia klasifikohet te vendet pa stres hidrik per popullin e saj, pra ploteson nevojat dhe shuan etjen. Nderkaq ne futemi ne vendet me stres te larte hidrik pra thene ndryshe po thahemi per uje, pavarësisht se ndodhemi buze tij dhe rreshtohemi krahas Egjiptit dhe Irakut te cilet jane trecerek shkretetira!

Në shumë fshatra, mungesa e ujit të pijshëm është një problem që nuk gjen zgjidhje. Mes gjithë këtyre bekimeve dhe resurseve të shumta natyrore, shqiptarët ende vuajnë për ujë.


Kthehu
WhatsApp Denonco ne TT