“Po punojmë me ju që të bëheni shtete anëtare të BE-së”, Varhelyi: Institucionet të punojnë me njëra-tjetrën

Komisionieri Evropian për Zgjerimin dhe Fqinjësinë në BE, Oliver Varhelyi, mbajti një fjalë përshëndetëse në Kuvendin e Shqipërisë, duke vlerësuar punën me reformat në Drejtësi dhe atë Zgjedhore. Ai apeloi ndaj të gjithë institucioneve, që të punojnë me njëra-tjetrën, pasi kontributi i tyre është vendimtar.

“Të gjitha institucionet duhet të punojnë me njëra-tjetrën, për të bërë të mundur që Shqipëria të vijojë të ecë përpara.

Jemi në një moment kyç, kur Shqipëria gjendet më pranë se kurrë BE-së dhe kontributi i të gjithëve është vendimtar.

Ne jemi me ju, po punojmë me ju që të bëheni shtete anëtare të BE-së dhe të integruara në jetën tonë.

Ballkani Perëndimor ka qenë përparësi për Komisionin, dhe që nga dita e parë kemi qenë të angazhuar për të mbajtur premtimet për Ballkanin.

Jemi të bindur se e ardhmja e rajonit është në BE. Shqipëria i ka ndjekur me vendosmëri përpjekjet për reforma, vendi ka bërë përparim vendimtar dhe është pranë përmbushjes së kushteve.

Përgëzoj institucionet e Vetting-ut. Kemi parë edhe një numër operacionesh të suksesshme ndërkombëtare. Inkurajoj palët që të mbajnë fokusin në reformat e domosdoshme”, shtoi Varhelyi.