Pandemia/ Ekonomia e Eurozonës tkurret në shkallë rekord

Ekonomia e Eurozonës është tkurrur me ritme rekord në çerekun e parë të këtij viti, teksa pandemia me koronavirus ka shtyrë shumë shtete të izolohen.

Vlerësimi i parë i bruto-prodhimit të brendshëm në periudhën janar-mars, ka treguar tkurrje prej 3.8 për qind të shpejtë në krahasim me krizën financiare.

Të dhënat e publikuara për secilin shtet kanë treguar rënie të madhe të aktivitetit ekonomik në Francë dhe Spanjë në këtë periudhë kohore.

Në Gjermani, papunësia është rritur, ndonëse shifrat janë relativisht të ulëta në krahasim me kombet e tjera.

Po ashtu, të mërkurën, Shtetet e Bashkuara kanë njoftuar se ekonomia e tyre është duke u përballur me tkurrjen më të madhe, shkruan “Rel”.