Numri rekord i infektimeve, kthen izolimin në Japoni

Rritja e shifrave të të infektuarve, ka bërë që Japonia të shpallë gjendjen e jashtëzakonshme në Tokio.

Sipas rregullave të vendosura, banorëve në Tokio dhe tre zonave përreth, ju është kërkuar që të shmangin daljet jo emergjente. Restorantet dhe baret janë kërkuar që të mbyllen në orën 20:00, dhe turmat në ngjarje të ndryshme janë kufizuar në 5.000 njerëz. Dyqanet dhe shkollat ​​mbeten të hapura.

Për pak muaj, Tokio do priste nisjen e Lojrave Olimpike, por për shkak të rekordeve ditore me të infektuar me virus, qyteti është izoluar të paktën deri më 7 shkurt, dhe këto masa izoluese nuk do hiqen deri sa numri i rasteve të bie nën 500 persona në ditë.

Vendet që pajtohen me masat e vendosura, do të jenë të ligjshëm për ndihmë, sipas zyrtarëve në Japoni.