Nuk ka llogari bankare, liderja e Hong Kongut i mban paratë në shtëpi

Shefja ekzekutive e Hong Kongut, Carrie Lam, ka thënë në një intervistë televizive se ajo duhet të ruajë “grumbuj parash” në shtëpi, sepse nuk ka llogari bankare.

Kjo për shkak të sanksioneve që ka vënë Departamenti amerikan i Thesarit ndaj saj.

Sanksionet kundër saj dhe zyrtarëve tjerë janë vendosur si përgjigje ndaj Ligjit të ri për siguri në Hong Kong, të miratuar nga ana e Kinës.

Deklaratat e saj kanë nxitur spekulime në rrjetet sociale, rreth asaj se si arrin ta dërgojë qeveria pagën e saj në shtëpi.

Përgjatë një interviste të premten, ajo ka thënë se është duke përdorur “para të gatshme çdo ditë, për gjithçka”.

“E ulur përpara jush është shefja ezekutive e Hong Kongut, të cilës nuk i janë bërë të mundshme qasjet në shërbime bankare”, ka thënë ajo për kanalin lokal anglez, HKIBC.

“Kam grumbuj parash në shtëpi, qeveria më pagun me para të gatshme pagën time, sepse nuk kam llogari bankare”, u shpreh Lam.