Nostalgji futbolli, si stërviste fëmijët e Ajaksit Johan Krujfi

Johan Krujf, ish futbollist dhe trajner legjendar i Hollandës dhe Barcelonës dhe dashnor i futbollit total:

“Kur isha trajner i Ajaksit nganjëherë angazhohesha me skuadrën e 10-vjeçarëve … i çoja të luanin në parking: në parking mëson shumë gjëra … nëse përplasesh me një lojtar dhe bie në beton, vritesh shumë, ndjen dhimbje apo edhe të del gjak. Dhe atëherë duhet të tregohesh i shkathët, duhet të mësosh të lëvizësh më shpejt dhe të vendosësh më shpejt se çfarë të bësh me topin ose pa të. Me këtë ndryshim të vogël në stërvitje ti thekson disa nga aspektet themelore të lojës: pozicionin, kontrollin e topit, shpejtësinë dhe përqendrimin ”