Në kërkim nga Maqedonia e Veriut për vjedhje, arrestohet 32-vjeçari në Morinë

Një 32-vjeçar është arrestuar nga policia në hyrje të Pikës së Kalimit Kufitar Morinës.

Shtetasi M. A., 32 vjeç, banues në Maqedoninë e Veriut, ishte shpallur në kërkim ndërkombëtar pasi lëshuar ndaj tij urdhër-arrest për vjedhje.

‘’Gjatë përpunimit dhe verifikimit të të dhënave në sistem, ky shtetas ka rezultuar person në kërkim ndërkombëtar nga Interpol Maqedonia e Veriut, pasi zyra e Prokurorisë Kichevo, Maqedoni e Veriut, ka lëshuar ndaj tij urdhër-arrestin ndërkombëtar, për veprën penale “Vjedhje me dhunë”, informon policia.

Në përfundim të veprimeve hetimore, specialistët e Sektorit për Hetimin e Krimit në DVP Kukës bënë arrestimin provizor të tij, me qëllim ekstradimin në shtetin maqedonas, mbështetur në “Konventën Evropiane të Ekstradimit” të vitit 1957.