Ndryshime tek rrjeti social, hiqen ‘pëlqimet’

Facebook ka hequr butonin like nga faqet e tij publike të përdorura nga artistë, figura publike dhe marka të ndryshme, njoftoi kompania gjigante e mediave sociale.

Ky është një ndryshim mjaft i madh dhe tani ai do të përqendrohet më shumë në lajmet për bisedat, sesa në theksimin e pëlqimeve në faqet e FB. Faqet në Facebook do të tregojnë vetëm ndjekës dhe do të kenë një News Feed të dedikuar, ku përdoruesit mund të bashkohen në biseda, të bashkëveprojnë me kolegët dhe të angazhohen me fansat, tha kompania në një postim në blog.

Ri-dizajnimi i faqes ka filluar shfaqjen e saj në 6 janar. “Ne po heqim Pëlqimet dhe po përqendrohemi te Ndjekësit, për të thjeshtuar mënyrën se si njerëzit lidhen me Faqet e tyre të preferuara”, tha Facebook.

Ndryshimet e dukshme përfshijnë një plan urbanistik të ridizenjuar, News Feed, lundrim më të lehtë, kontrolle të azhornuara, dhe karakteristika të sigurisë.

Përdoruesit tani mund të lundrojnë më shpejt midis profileve personale dhe faqeve. Me kontrollet e reja të administratorit, përdoruesit mund të zgjedhin t’u japin administratorëve të besuar të faqeve, kontroll të plotë ose qasje të pjesshme.

“Tani do të jeni në gjendje të jepni nivele të ndryshme të hyrjes për të menaxhuar detyra specifike, duke përfshirë Insights, Ads, Content dhe Activity & Messages të Komunitetit. Kjo gjithashtu do të sigurojë sigurinë dhe integritetin e llogarisë”, tha Facebook në blogun e tyre.

Karakteristikat e reja të sigurisë do të sigurojnë zbulimin e duhur të llogarive të imituesve. Kushtet e reja të WhatsApp, nuk do t’ju lejojnë të hiqni dorë nga shkëmbimi i të dhënave me Facebook, News Feed i dedikuar gjithashtu do të tregojë dhe sugjerojë lidhje të reja që përfshijnë figura të tjera publike, faqe, grupe dhe përmbajtje të modës.

Lexo edhe :   Pëlqimet në mediat sociale, po ndryshojnë mënyrën se ndihemi për kujtimet tona

Komentet nga figurat publike gjithashtu do të shfaqen në krye. Përdoruesit do të jenë në gjendje të ndjekin faqet direkt nga komentet dhe postimet e rekomandimeve, tregoi kompania. Facebook tha se më shumë përditësime të reja do të ketë gjithashtu në muajt e ardhshëm.

Burimi i lajmit: https://gadgets.ndtv.com/social-networking/news/facebook-like-button-dropped-likes-removed-public-pages-redesign-rollout-new-features-safety-admin-2348853

Përshtatur nga TIRANA TODAY