MOSSAD, kush është shërbimi i frikshëm sekret i Izraelit (VIDEO)

Misioni i tij kryesor është mbrojtja e interesave të vendit. Ka në përbërje 7.000 agjentë, dhe dhjetëra mijëra bashkëpunëtorë.

Buxheti vjetor i agjencisë është 2.8 miliardë dollarë. Për nga efikasiteti, renditet e dyta në botë pas CIA-s amerikane.

U themelua më 13 dhjetor 1949, një vit pas shpalljes së pavarësisë. Pati një rol qendror në gjetjen dhe arrestimin e nazistëve gjermanë të arratisur pas luftës.

Ka kryer qindra vrasje të eksponentëve të ndryshëm palestinezë dhe arabë, të cilësuar si terroristë. Vitet e fundit, ka ndihmuar në luftën kundër terroristëve të ISIS.

Një sulm i përgatitur kundër kombëtares izraelite në Shkodër në vitin 2016, u zbulua në kohë pikërisht nga MOSSAD.

Sot fokusi kryesor mbetet Irani dhe programi i tij bërthamor. Pak ditë më parë, u akuzua nga Teherani për vrasjen e ekspertit Mohsen Farizadeh.

Nga viti 2018, agjencia ka hapur një zyrë edhe në Tiranë, për të mbrojtur iranianët opozitarë, që strehohen prej 8 vitesh në kampin e tyre në periferi të Durrësit.

                                      TIRANA TODAY