E diel, 17 Janar, 2021
1 C
Tirana

Mirëmbajtja me performancë e rrugëve, ARRSH 40 milionë euro për dy rajone

Mirëmbajtja me performancë e rrugëve një model i nxitur dhe mbështetur nga Banka Botërore do të aplikohet në vazhdim edhe për katër vite të tjera nga ana e Autoritetit Rrugor Shqiptar. Një procedurë prokurimi e këtij institucioni, e hapur së fundmi, me një fond limit rreth 40 milionë euro përfshin dy rajone atë Jugor dhe atë Verior respektivisht secili i ndarë në 13 dhe 14 lote. Secili prej këtyre loteve përfaqëson një segment rrugor që janë kryesisht rrugë sekondare të cilat do të kalojnë në procesin e mirëmbajtjes rutinore gjatë dimrit në bazë performance.

Konkretisht në rajonin e Jugut do të mirëmbahen për një periudhë 4 vjeçare 13 rrugë:

 1. Ura e Leklit – Këlcyrë – Përmet + rruga Valare – Erind – Çajup + rruga K/Dhuvjan – Libohovë 2 km
 2. Përmet – Çarshove + rruga Çarshove – tre urat (dogane) + rruga Çarshovë – Leskovik 49.5 km
 3. Korçë – Erseke + rruga unaza Erseke – Erseke + rruga K/Boboshtice – dardhe 54,5 km
 4. Korçë – Voskopoje + rruga Bilisht – Baban – Hocisht + rruga ura Baban – qendra Baban 28.3 km
 5. Sarandë – Butrint + rruga Metoq – Çuke – Pllake – Xarre + rruga Cuke -kanali i Cukes 39.4 km
 6. k/Muzine – Delvinë + rruga Delvinë – Qafë gjashtë + rruga ura Kardhiq – Prongji + rruga Vergo – K/Shijan  + rruga Vergo – Prongji (loti 4+5+6)  1  km
 7. Vlorë (k/spital) – Peshkepi + rruga Peshkepi – Selenice + rruga Peshkepi – Vllahine +  Vllahinë – Poçem – Povel + rruga Levan – Vlore (e vjetra)  76,7 km
 8. Tepelene – Dukaj  + rruga k/Salari – Sevaster + rruga Sevaster – qafe Dushk + rruga Sevaster – Kalivac + rruga Peshkepi – Gjorm + rruga Bypass Tepelene  84 km
 9. Berat – Corogjaf + rruga Corogjaf – k/Gllave – Antene  + rruga Poshnje – Velemisht – k/Patos + rruga k/Marinez – marinez  70,2 km
 10. Berat – Çorovode + rruga Çorovode – Hambull + rruga Hambull – Rog 62,7 km
 11. k/Çerme – hyrje Divjake + rruga dalje Divjake – plazh Divjake + rruga Jeta e re – Kosovë + rruga Bypass Fier – rrethrrotullimi Kolonje + rruga Fier – Seman plazh + rruga k/Pojan – Apolloni + rruga Bypass Fier  75,1  km
 12. Patos – Ballsh + rruga Ballsh – Fratar + rruga Ballsh – Aranitas + rruga kr/rruga nacionale – Bylis + rruga mMetohasim-Kafaraj  61,4  km
 13. Leskovik – Ersekë + rruga Leskovik – Tre Urat (dogane) 56.5 km

Në rajonin e Veriut do të mirëmbahen për një periudhë 4 vjeçare 14 rrugë:

 1. Koplik – Bogë, Dedaj – Razëm
 2. Mali-Fierzë
 3. Laç – Koman, H/Berdice- Velipojë, U.Bunës (E re)-Shirokë, Krye Bushat-B.Jugë, D/Barbullush-Kukël
 4. Lezhë- Ura e Matit (E trenit), Lezhë-H.Gjuetisë, D/Hoteli Gjuetise- D/Vain, D/Vain – Bilanc,  D/Balldre-B Juge,K.Balldre- Porta e Aviacionit
 5. Rrëshen (U.Fanit)- Shpal, Shpal- Q.Bene- K.Hadroj, Shpal-Ura e Repsit
 6. Ura e Zogut -Rreshen (Ura e Fanit), Ura e Matit (e trenit) – Ura e Zogut, K/Pllanë-U.Zogut, Ura e Matit (E trenit)- Nyja Milot
 7. Kukës-U.Zapotit, K/Kalimash – Lidhje me rrugen e Kombit , U.Drinit te Zi (Kukës) -Krumë
 8. Krumë-Q.Prushi, Golaj (K/Plepa) -Kam
 9. Kukës-Bushtricë (Vasie), K/Rruge Domaj-Draj Rec, (Kufi me Peshkopinë)
 10. Curri – Valbonë, U.Bujan – Q.Morinë (doganë), Sopot-Kernajë, Q.Mejdan -Tropoje-Bucaj
 11. Fierzë-B.Curri , B.Curri – Cërrnicë , D/Sopot-Kam
 12. Kuben- Vasie
 13. Peshkopi (K/Rr.Tomin)- Ura e Muhurit, Ura e Muhurit – Draj Reç (Kufi me Kukësin) , Peshkopi- Ushtelence
 14. Cerenecit – Klenjë,Trebisht-Dogane, Qaf Bualli-Kraste, Kthesa Lapidari-Lis,K/Rrugen Kombetare-Ulez /Monitor
- Reklama -

Më shumë nga kategoria
Të fundit

Shqetësime për protesta të armatosura në prag të inaugurimit të Bidenit

Byroja Federale e Hetimeve po lëshon paralajmërime të reja sigurie në prag të inaugurimit të Presidentit të zgjedhur Joe Biden, duke theksuar mundësinë për...

Izrael: Morën vaksinën Pfizer, 13 persona pësojnë paralizë në fytyrë

13 persona në Izrael kanë përjetuar paralizë të lehtë të fytyrës si efekt anësor pas marrjes së vaksinës kundër Covid-19. Sipas Ministrisë së Shëndetësisë...

Urrejtja në twitter: A ndihmon bllokimi i llogarive?

Twitter mbylli llogarinë e presidentit të SHBA Donald Trump në këtë platformë. A ndihmon kjo për të luftuar urrejtjen dhe nxitjen e urrejtjes në...

Afganistan, qëllohen për vdekje dy gjyqtare

Dy gjyqtare të Gjykatës së Lartë janë qëlluar për vdekje në Kabul mëngjesin e kësaj të diele. Gjyqtaret ishin vendosur në shënjestër të njerëzve...

Skandali me sanitaren te Covid-2, nis hetimi ndaj personelit mjekësor

Prokuroria e Tiranes ka shtrirë hetimet edhe mbi personelin mjekësor të spitalit Covid2 “Shefqet Ndroqi”, pas skandalit që u zbulua nga emisionet televizive, ku...