Ministri turk i Mbrojtjes: Greqia nuk sillet si një fqinj i mirë

Ministri turk i Mbrojtjes, Hulusi Akar deklaroi se Greqia nuk po sillet si një fqinj i mirë dhe përsëriti pretendimet e bëra në Cesme nga luftëtarët Grekë.

Akar theksoi se vendi i tij është i vendosur dhe i denjë për të mbrojtur të drejtat e tij në “atdheun blu”, përfshirë Qipron, shkruan CNN.

Siç tha ai, “ata duhet të shohin se nga rritja e intensitetit dhe përpjekjeve të pajisjeve, dëmi më i madh do t’i bëhet popullit grek”, ndërsa ai gjithashtu iu referua pretendimeve të Ankarasë për provokimet në “Cesme”.

“Siç e dini, luftëtarët grekë shqetësuan anijen” Cesme “, e cila kryen kërkime shkencore. Sigurisht që përgjigja e duhur u dha nga zyrtarët tanë. Theksoj edhe një herë se ky qëndrim nuk ka asnjë lidhje me marrëdhëniet e fqinjësisë së mirë”,– vuri në dukje ai.