Ministri italian Di Maio në Prishtinë: BE të sigurojë vaksinat për Ballkanin

Ministri i Jashtëm Italian, Luigi Di Maio, zhvilloi sot një vizitë në Kosovë, ku është takuar edhe me homologen e tij, Meliza Haradinaj-Stublla.

Takimin e parë Di Maio e zhvilloi me trupat italiane që shërbejnë në kuadër të KFOR-it.

Kryediplomati italian tha se Komisioni Evropian duhet të ketë iniciativë të dedikuar për sjelljen e vaksinave në Ballkanin Perëndimor.

“Italia nuk është tërhequr edhe pse në situatë të vështirë dhe ka çuar përpara, falë aftësisë  shtetasit ushtarakë në fushën mjekësore, mbështetjen e autoriteteve kosovare në luftën kundër COVID.  Ashtu siç po i kërkojmë Komisionit Evropian përshpejtimin e blerjes së vaksinave për përfitimin e  Qytetarë italianë, tani e konsideroj të rëndësishme dhe urgjente që Komisioni, përveç iniciativave të planifikuara tashmë, të marrë një iniciativë e dedikuar posaçërisht për blerjen drejtpërdrejt dhe sa më shpejt të jetë e mundur doza të mëtejshme të vaksinimit për  popullsitë e Ballkanit Perëndimor, të testuara rëndë nga pandemi”, tha Di Maio.