Macron kundër myslimanëve, Erdogan: Ai ka nevojë për trajtim psikiatrik

Presidenti turk, Rexhep Tajip Erdogan, sulmoi homologun francez, Emmanuel Macron, në lidhje me qëndrimin e tij anti-mysliman, duke thënë se ai kishte nevojë për kontroll mendor.

Këtë muaj, Macron u zotua të luftojë “separatistët islamikë”, që sipas tij po kërcënonin të merrnin nën kontroll disa komunitete myslimane përreth Francës.

Duke iu referuar Macron,  Erdoğan parashtroi pyetjen “Çfarë problemi ka Macron me Islamin dhe muslimanët?

 “Macron ka nevojë për një trajtim psikiatrik. Çfarë mund t‘i themi një kreu të shtetit përveçse të kontrollohet nga pikëpamja mendore, sepse ai nuk e kupton lirinë e besimi dhe sillet në këtë mënyrë për miliona anëtarë të besimit të ndryshëm që jetojnë në vendin e tij. Një e dy merret me Erdoganin. Nuk fiton asgjë që merret me Erdoganin. Madje, pas një muaji ka zgjedhje dhe do ta shohim fatin e tij në zgjedhje.”, tha presidenti turk.