Macron i jep titullin e lartë shtetëror shkrimtarit Ismail Kadare

Presidenti i Francës, Emmanuel Macron ka vlerësuar shkrimtarin shqiptar, Ismail Kadare me titullin e lartë shtetëror “Oficer i Madh i Legjionit të Nderit”.

Gazeta franceze ‘Le Monde’ shkruan se në këtë rang janë ngritur edhe sociologu Claudine Herzlich, egjiptologu Christiane Ziegler dhe shkrimtarja franko-bullgare Julia Kristeva.

Promovimi civil i Legjionit të Nderit më 1 janar mbledh 487 njerëz “të ndarë midis 395 kalorësve, 73 oficerëve, 13 komandantëve, 4 oficerëve të madh dhe 2 kryqeve të mëdha”.

E themeluar nga Napoleon Bonaparte në vitin 1802, Legjioni i Nderit është më i larti i dallimeve kombëtare franceze. Sot, ajo ka 92,000 anëtarë të shpërblyer për meritat e tyre të shquara në shërbim të kombit.