Auto & Moto

LISTA/ Markat e smartphoneve që lëshojnë rrezatimin më të madh


               Publikuar në : 10:59 - 07/02/19 A.F

Për shumicën e njerëzve në ditët e sotme, smartphone është një mjet i pandashëm. Por, sa i dëmshëm është mbajtja e kësaj pajisje nonstop pranë nesh?

Sigurisht rrezatimi i telefonave smartphone është mjaft i dëmshëm për ne, megjithatë marka të ndryshme ekspozojnë nivel të ndryshëm të rrezatimit.

Zyra Federale Gjermane për Mbrojtjen nga Rrezatimi (Bundesamt für Strahlenschutz) ka një bazë të dhënash të plotë të telefonave smart dhe nivelin e rrezatimit që ata lëshojnë. Duke ndjekur kriteret e vendosura për këtë tabelë, telefoni smart që krijon nivelin më të lartë të rrezatimit është Mi A1 nga shitësi kinez Xiaomi. Një tjetër telefon kinez është në vendin e dytë – OnePlus 5T. Në fakt, dy kompanitë janë të përfaqësuara shumë në këtë listë, me 8 nga 16 celularët kryesorë. Telefonat Premium të Apple si iPhone 7 dhe iPhone 8 i lëshuar së fundmi janë gjithashtu në listë, siç janë aparatet e fundit Pixel nga Google./ Tirana Today

Kthehu
WhatsApp Denonco ne TT