Lirimi i lëvizjes, Rama tregon Bashkitë që do ‘hapen’

Në komunikimin LIVE nga zyra e tij, kryeministri Rama foli për lirimin e lëvizjeve. Ai tha se kanë një strategji, për të mos shkuar në një rrezik. Referuar të gjithë pikëpyetjeve të qytetarëve, sa sa do të zgjasë kjo situatë, dhe të konsultuar ndërkombëtarisht.

“Lejo lëvizjen thotë ky! E thashë edhe pak ditë më parë. Kemi një strategji hapjeje të vlerësuar dhe aprovuar nga ekspertët dhe të konsultuar ndërkombëtarisht.

Kemi pasur një bashkëbisedim të dobishëm falë kancelares gjermane, që na vuri në dispozicion me kërkesën time dhe po i’u them edhe njëherë mos përdorni shembuj: Gjermania, Suedia.

Edhe me ekspertët gjerman të Institutin Publik gjerman. Jeni bërë të gjithë ekspertë testesh. Do bëjmë lëvizje të përshkallëzuar, dhe në një sërë zonash të vendit sesa në zona të tjera në risk më të lartë.

Nuk do të hapet tranporti në një zonë në tjetrën në asnjë mënyrë, për asnjë ditë dhe javë. Qarku i Gjirokastrës do të ketë më shumë lehtësira dhe lëvizje, Bashkia e Divjakës, Sarandë, Konispol e Himarë do të kenë lehtësi lëvizje. Po ashtu edhe Pogradec, Përrenjas dhe Librazhd. Fola edhe me Ministren e Shëndetësisë, prandaj e shtyva edhe këtë komunikim”.