Krasniqi do të paraqitet para Dhomave të Specializuara më 9 nëntor

Dhomat e Specializuara në Hagë njoftojnë se ish-kryetari i Kuvendit të Kosovës, Jakup Krasniqi do të bëjë paraqitjen e parë para gjyqit më 9 nëntor.

Seanca është caktuar që të mbahet në orën 11:00 dhe do të jetë publike.

Aktakuza ndaj Krasniqit, i cili ka qenë zëdhënës i ish-Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, është konfirmuar më 26 tetor, por u bë publike më 5 nëntor.

Ai u arrestua nga Zyra e Prokurorit të Specializuar më 4 nëntor dhe po atë ditë u dërgua në objektin e paraburgimit të Dhomave të Specializuara të Kosovës në Hagë.

Dhomat e Specializuara dhe Zyra e Prokurorit të Specializuar – që ndryshe njihen edhe si Gjykata Speciale, hetojnë krimet e pretenduara të pjesëtarëve të ish-Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, të kryera kundër pakicave etnike dhe rivalëve politikë që nga janari i vitit 1998 e deri në dhjetor të vitit 2000.

Këto krime të pretenduara përmenden në një raport të Këshillit të Evropës, të vitit 2011, autor i të cilit është senatori zviceran, Dick Marty.