Koronavirusi/ Gjermania do t’i zgjasë masat parandaluese deri në 10 janar

Qeveria në Gjermani ka marrë vendim që bllokimi të zgjasë deri në 10 janar.

Sipas mediave të huaja, kancelarja Angela Merkel bëri të ditur vendimin pas përfundimit të telekonferencës me Kryeministrat e shteteve.

“Ne jemi ende shumë larg objektivit. Në thelb, situata mbetet e njëjtë. Jemi ende shumë larg nga shënjestra e 50 rasteve për 100,000 banorë në një javë. Në përgjithësi gjërat do të mbesin siç janë tani deri në muajin janar.”, tha ajo.

Kur fillimisht u njoftuan masat e bllokimit të dhjetorit, udhëheqësit rajonalë dhe Merkel kishin bërë të qartë se kufizimet me gjasë do të zbatoheshin deri në janar.

Sidoqoftë, ata i vendosën zyrtarisht vetëm në gurë deri në 20 Dhjetor, kur një periudhë e shkurtër mini-amnistie planifikohet aktualisht të zgjasë periudhën e Krishtlindjes.

Duke kërkuar aprovimet e vaksinave, Merkel tha se rreth 70 milion doza të të dy vaksinave BioNTech-Pfizer dhe Moderna të koronavirusit mund të dorëzohen në Gjermani në fillim të vitit 2021 nëse fotografive u jepet autorizimi.

Ajo theksoi se dozat nuk do të jenë të mjaftueshme për të mbuluar popullsinë 80 milionëshe të Gjermanisë dhe se vendi duhet të “kalojë dimrin”.