Kompjuteri i parë peshonte 2.7 ton dhe zinte një sipërfaqe 140 metra katrorë

Këto ditë superkompjuterët gjenden kudo dhe nuk zënë shumë hapësirë.Por dikur atyre u duhej shumë më tepër hapësirë.

Kështu, kompjuteri i parë në botë ishte Integratori Elektronik Numerik (ENIAC), i ndërtuar në Shkollën e Inxhinierisë në Universitetin e Pensilvanisë në vitin 1946. Ai peshonte 2.7 ton dhe zinte një hapësirë prej 140 metrash katrorë.