Kinë, ekzekutohet ish-biznesmeni dhe anëtari i Partisë Komuniste

Ish-kryetari i China Huarong Asset Management Co., Lai Xiaomin, u ekzekutua ditën e sotme pas dënimit të tij mbi akuzat e ryshfetit nga një gjykatë në Tianjin.

Në një nga çështjet më të larta të korrupsionit të Kinës, Lai u shpall fajtor për marrjen ose kërkimin e ryshfetit në total të 278 milion dollarëve nga 2008 në 2018, kur ai ishte gjithashtu një rregullator i lartë bankar.

Ai u dënua më 5 Janar nga Gjykata e Mesme e  Popullit në Tianjin, si dhe për akuza korrupsioni dhe bigamie, shkruan CNN.

Lai u takua me të afërmit e tij të ngushtë para se ekzekutimi të kryhej nga gjykata Tianjin me urdhër të Gjykatës Supreme të Popullit të Kinës.

Shërbimi i rëndësishëm i Lait nuk ishte i mjaftueshëm për t’i dhënë atij një dënim më të butë duke pasur parasysh faktet, natyrën, rrethanat dhe shkallën e dëmtimit të shoqërisë të shkaktuara nga krimet e tij të ryshfetit, tha Daily Daily e Popullit, duke cituar një shqyrtim nga gjykata supreme.

Presidenti Xi Jinping nisi një fushatë anti-korrupsion kur mori drejtimin e Partisë Komuniste në pushtet në fund të 2012. Qindra zyrtarë janë ndjekur penalisht. Lai u përjashtua nga Partia Komuniste në 2018.