Ish-kryeministri: Myslimanët kanë të drejtë të vrasin miliona francezë

Ish-kryeministri i Malajzisë, Mahathir Mohamad tha se myslimanët kishin të drejtë “të vrisnin miliona francezë” pas një sulmi vdekjeprurës në Nisë, duke shkaktuar zemërim të gjerë dhe duke bërë që Twitter të fshinte postimin e tij.

Mahathir, i cili ka qenë lideri më i moshuar në botë para se të tërhiqej në shkurt, akuzon Francën se në kohën kur ajo sundonte botën ka vrarë 1.3 milionë myslimanë.

Ai u shpreh se presidenti francez Emmanuel Macron nuk po tregonte se ishte i civilizuar”, duke shtuar se ishte “shumë primitiv”.

”Meqenëse ju fajësoni myslimanët dhe fenë myslimane për atë që u bë nga një person i zemëruar, myslimanët kanë të drejtë të dënojnë francezët”, tha në fund ish-kryeministri.

Tre sulme me thikë ndodhën mëngjesin e sotëm në dy qytete në jug të Francës duke lënë tre njerëz të vdekur dhe disa të plagosur, të cilat po hetohen si të motivuar nga urrejtja apo terrorizmi.