I mbylli Trump-it llogarinë, platforma sociale humbet ndjeshëm në aksione

Aksionet e Twitter të New York (CNN Business) ranë disa ditë më vonë, pasi kompania njoftoi se kishte ndaluar përgjithmonë Presidentin Donald Trump nga platforma gjigante. Twitter, së bashku me një listë në rritje të kompanive janë distancuar nga Trump, pas sulmit vdekjeprurës në Capitol javën e kaluar, nga një turmë mbështetësish të presidentit, shumë prej të cilëve besonin pohimin e rremë të Trump se zgjedhjet i ishin vjedhur atij.

Nga një perspektivë financiare, investitorët mund të besojnë se ndalimi i Trump mund të dëmtojë Twitter, sepse disa ish ndjekës të tij mund të vendosin të largohen nga platforma për shkak të besimit të tyre, që kompania po hesht zërat konservatorë. Ekziston gjithashtu fakti që edhe para ndalimit të Trump, reklamuesit mund të kenë vendosur që duan të shmangin sponsorizimin e përmbajtjes në një platformë që është bërë polarizuese.

Aksionet e Twitter ranë deri në gati 10% të hënën herët, para se të kishin disa humbje dhe të binin me 6% deri në mesditë.

Twitter dhe kompani të tjera të mediave sociale mund të vihen gjithashtu nën më shumë presion nga administrata e Biden dhe Demokratët, të cilët së shpejti do të kontrollojnë Dhomën dhe Senatin. Ata mund të kërkojnë të godasin më tej përmbajtjen në platformë, për të mos përmendur gënjeshtrat e drejtpërdrejta të postuar në Twitter nga politikanët dhe mbajtësit e tjerë të llogarive të verifikuara.

Edhe pas rënies së madhe të së hënës, megjithatë, aksionet e Twitter janë ende rreth 45% gjatë 12 muajve të fundit. Ky është një kthim më i madh se fitimi prej 20% i Facebook (FB) gjatë së njëjtës periudhë kohore, megjithëse mbetet më shumë se 200% rritje për pronarin e Snapchat Snap (SNAP).

Twitter raportoi një rritje të shëndetshme të fitimeve për tremujorin e tretë, por investitorët janë të shqetësuar për një ngadalësim të rritjes së përdoruesve. Dhe platforma mbetet metoda e preferuar për shumë përdorues, për të ndarë lajmet dhe komentet e fundit.

“Unë mendoj se kemi një mundësi t’u tregojmë njerëzve një aspekt shumë më të gjerë të Twitter, sesa thjesht atë që ata shohin me lajmet dhe politikat”, tha CEO i Twitter, Jack Dorsey gjatë një konference me analistët në tetor.

“Njerëzit po vijnë për një arsye, dhe po qëndrojnë sepse ata gjejnë tema të rëndësishme që janë interesante për ta”, shtoi Dorsey.

Shumë përdorues të Twitter kanë tërhequr ndjekje masive, dhe cicërimat e tyre nuk janë vetëm të vlefshme për lajmet. Ata gjithashtu mund të lëvizin tregjet.

Rasti në fjalë: CEO i Tesla (TSLA) Elon Musk, i cili ka gati 42 milion ndjekës, ndihmoi që pa dashje të ndizte një tubim të rëndësishëm në grupe të vogla javën e kaluar, kur ai thjesht shkroi në Twitter “Use Signal”, një miratim i shërbimit të koduar të mesazheve.

Aksionet e një kompanie të teknologjisë shëndetësore të quajtur Signal Advance (SIGL), e cila nuk është pronari i aplikacionit Signal, u rritën më shumë se 525% të enjten pas cicërimave të Musk.

Burimi i lajmit: https://edition.cnn.com/2021/01/11/tech/twitter-stock-trump-account-suspended/index.html

Përshtatur nga TIRANA TODAY