Holanda ndalon përdorimin e vaksinës AstraZeneca për personat nën 60 vjeç

Holanda ka ndaluar vaksinimin me AstraZeneca për popullsinë mbi 60 vjeç. Ky vendim erdhi do të jetë për shkak se një grua ka humbur jetën pasi kishte marrë një dozë të vaksinës, shkruan The Guardian.

Në Holandë, deri më tani ishin planifikuar 10 mijë vaksina për popullsinë mbi 60 vjeç. Të gjitha këto vaksina do të anulohen për këtë moshë dhe do u jepen moshave më të ulta.

Aktualosht, vaksinimi me dozat e  AstraZeneca është ndaluar në Kanada dhe Gjermani për gratë nën moshën 55 vjeçe.

Që nga fillimi i pandemisë e deri më tani në Holandë janë regjistruar 1,287,696 persona me Covid, ndërsa 16,575 të tjerë kanë humbur jetën.