Greqia shtrëngon masat si pasojë e virusit, ndryshojnë ‘rregullat’ në Kakavijë

Prej ditës së djeshme e deri në datën 4 dhjetor, nuk lejohet hyrja në Greqi nga pika kufitare e Kapshticës.

Kapshtica do të jetë e bllokuar, dhe nuk do të lejohet lëvizja e këmbësorëve dhe e mjeteve (vetura, autobusa dhe kamiona), si në hyrje dhe në dalje të Greqisë.

Pas mbylljes së Kapshticës, pala greke ka vendosur të shtrëngojë rregullat e verifikimit edhe në pikën kufitare të Kakavijës, e vetmja pikë hyrëse në Greqi.

Prej orëve të para të ditës së sotme, të gjithë personat që kalojnë në këtë pikë, do t’i nënshtrohen një testi të shpejtë, përgjigjja e të cilit duhet të merret në vend dhe në vazhdim do të lejohet kalimi në doganë.

Në Kakavijë, pala greke ka vendosur t’i fusë në grupe të vogla personat që kalojnë, i teston dhe pasi jepen përgjigjet e testeve, portat hapen sërish për të hyrë grupi i radhës.