EMRAT+FOTO/ Dy shqiptarë arrestohen në Zelandën e Re, ja çfarë zbuloi policia

Dy shqiptarë janë arrestuar në Zelandën e Re, pasi dyshohet se drejtonin një fabrikë kanabisi, e cila kishte potencialin për të prodhuar 412,000 £ drogë.

Shqiptarët e arrestuar janë Orgito Asllanaj, 29 vjeç dhe Koi Cunaj, 43 vjeç. Ata janë prangosur pranë Uellingtonit, ndërsa fabrika e kanabisit kishte të gjitha pajisjet, me ngrohje dhe me mjete të tjera të nevojshme.

Ata kanë pranuar për autoritet se janë emigrantë të paligjshëm në Zelandën e Re. Dy shqiptarët  janë burgosur me një vit nga gjyqtarët e çështjes. Sapo të përfundojnë dënimin e tyre, ata do të deportohen nga Zelanda.

Të dy ata i kanë pranuar akuzat për posedim droge, që rëndojnë ndaj tyre. Dy shqiptarët kanë thënë para gjykatësit se kanë hyrë në këtë “rrugë”, pasi kishin nevojë për para dhe për strehim.